19. velj 2010.

vendi

Ven(d)i, vidi, vici
-posle sinosnjeg gledanja u 'Amidzi-shou' i pre toga u emisiji Isidore Bjelice, gde cuh za njeno pisanje i sad cuveno blogovanje, podjoh u potragu za jos nekim podacima o ovoj neobicnoj pevaljki... nadjoh samo nesto na myspaceu... datumi iz 2007. i 2008.
-i sta da ja kazem kad je vendi sve rekla

Beogradjanka zanosnih oblina Vesna Vukelic, alias Vendi, zbog najvecih grudi proglasena je svojevremeno "srpskom Samantom Foks". Publika ju je upoznala kao brinetu emisije Milovana Ilica Minimaksa, koji je duhovito rekao da ce Vendi uvek - za prsa pobedjivati sve svoje konkurentkinje na estradi. Sredinom osamdesetih upoznali smo je razgolicenu u srpskom erotskom filmu "Electric blue", a posledenja je pobednica nekadasnje Jugoslavije kao "Mis dekoltea", 1992. godine u organizaciji tada najtiraznijeg tabloida sarajevskog "AS-a". Ucestvovala je i pobedjivala na mnogim izborima za "Mis", a u erotskim revijama se kao foto-model slikala, uz jetke i skandalozne izjave koje su zaludjivale puritance, a razbudjivale mastu klinaca, tinejdzera, muskaraca i muskarcina. Sa debi albumom "Malo vruce, malo hladno" 1992. godine ulazi u svet estrade. Na TV Politika dovodi je tadasnji direktor Aleksandar Tijanic i ona nekoliko meseci vodi predponocnu emisiju "Toplo, hladno". Gostuju mnogi poznati muskarci, a najvise je ispreskakala i ismejala harmonikasa, kompozitora i sada direktora "Grand produkcije"Aleksandra Sasu Popovica, da je on hteo da napusti studio. Vendi retko snima albume, jer ne zeli da ispunjava sve prohteve svakojakih i svakolikih sponzora - ne zeli da preko kreveta snima album. To je i izjavila, a sa svojim skandaloznim izjavama non-stop uzbudjuje i uznemirava carsiju i javnost zeljnu traceva i skandala. Sa novim albumom "Zelim s tobom sve", Vendi nastupa i u restoranima, kafanama u zemlji i inostranstvu, ali ne prekida sa provokativnom erotikom. Dobila je kcerkicu i kao samohrana majka dokazuje kako ne robuje predrasudama. Neke koleginice pokusaju da je nadmase, ali ona i dalje ostaje neprikosnovena - prva zvezda estradne erotske scene

Cecino okolokucno trckaralo

Pokrivam se cebetom, rasadnikom grinja.
Carape mi pocepane.
Kucne papuce mi smrde na kiseli kupus.
Sazidala sam kucu u Kaludjerici.
Ja sam rokerka jer imam kozne pantalone.
Ujedno sam i dizelasica jer sam totalni duduk za estetiku i bilo sta lepo.
Izigravam fajterku i laficu.
Slepam se uz Cecu godinama, sa malom pauzom kada me je Arkan otkacio,
ali sam se u velikom stilu vratila da se kurcim.
Da bih odrzala to iskreno prijateljstvo trudim se da opanjkavam sve koji Ceci smetaju, jer je Ceki srpska majka i njoj je sve maksimalno dobro i maksimalno me potura da lajem umesto nje, da ne kvari Ceki imidz svoj.
Ismejavam Karleusu, kako bih osigurala mesto na Cecinoj decijoj rodjendanskoj proslavi, pa da se uslepam i ja da se usiljeno smejem za novine Svet dok svi, kao u najlepsoj bajci, duvamo u svecice.
Ja sam kretenoid koji ne ume da sastavi recenicu i izgovori je normalno, vec stalno ispustam neke neatukulisane imitatorske zvukove jer se slihtam i Karameli.
Zivot sam posvetila kurcenju koje prozima slihtanje sa jakim akcentom na izigravanje prijateljstva

Hipetrofija vulgarnosti u kuci Velikog Brata

Krajnje je bilo vreme da i ja kazem nesto na temu Velikog Brata i slicnih medijskih ekspresija za dokone mediokritete zakovane ispred svog tv prijemnika
Za pocetak moram da istaknem da u taj brlog duhovnog siromastva ne zalazim cesto ali kada slucajno naletim na doticnu emisiju, u predahu izmedju ozbiljnih televizijskih emisija koje pratim, umesto da odmorim svoju kreativnost ostanem isfrustrirana totalnim sabanizmom koji tamo zateknem.
Ta rijaliti emisija je samo logicna posledica proliferacije bluda i nemorala koji vlada na ovim prostorima a koji olicavaju ruralni mentalni sklop pomesan sa majmunskim sklonostima ka podrazavanju inostranih paradigmi.
Ko su ti ljudi koji nas svakog dana sokiraju i inhibiraju nas misaoni proces?
Konobari, striptizete, narkomani, pederi, kurve u pokusaju, dziberi i pokoji cestiti paor....
Evo na primer posmatram juce izvesnu kreaturu koja se tamo pojavljuje pod nadimkom Zeza iza koga se zapravo krije krivonogi, krivonosi speceni pikavac i gabor koji je umislijo da ce nedojebani shabani kako u kuci tako ispred tv/a prosipanjem svog semena u onanistickim ritualima od nje napraviti zvezdu i lokalnu seks bombu.
Ona ne moze da shvati da seks bomba moze da bude samo prava, rasna i produhovljena zena, ostvarena na svakom planu a na nedonosce koje sanja fudbalerske milione, valjajuci se kao prasica u onoj jeftinoj roze trenerci, prebacujuci se s kreveta na fotelju i obrnuto. Pitam se da li ta osoba moze da sedi ili je problem u prevelikoj kolicini analnog seksa koji je doticna upraznjavala pre ulaska u kucu. A kako vidim obecava se i nastavak pozadinskih radnji.
A sve to mozete da pratite pod okriljem presvetog Verana Matica i njegove ciste i intelektualno respektabilne televizije poznatije kao b92.
Posebno bi se osvrnula na vokabular, ako se to uopste tako moze nazvati, posto nisam uspela da razumem to neartikulisano groktanje, kojim se sporazumevaju ukucani.
Da li je to zaista najbolje sto Srbija ima?
Od njih 12 niko ne moze da sastavi prosto prosirenu recenicu a da to ne bude verbalna perforacija necijeg karaktera. O nekakvoj koherentnoj misli da ne govorimo. i onda mi koji imamo odredjeni stepen edukacije i duhovne nadgradnje treba to da gledamo ili da se ne daj Boze zabavljamo.
Kakav je to za mene intelektualni izazov?
Ja koja citam Dostojevskog, Kjerkegora i druge egzistencijalne mislioce sada treba da gledam neke Zeke, Zeze, Peke i Bureke ciji zbirni i.q. jedva dostize dvocifreni broj.
To je uvreda za moj intelekt i moju pravoslavnu dusu.
Svi vi koji mislite kao i ja ignorisite tu hipertrofiju vulgarnosti i atrofiranih kortikalnih struktura!

Narkomansko nistavilo i cemer-Marko Vidojkovic u kandzama Lune Lu

Moram da privremeno izadjem iz svog samonametnutog blog izgnanstva tokom kojeg se trudim da ignorisem marginalne pojave, efemerne fenomene i da putem edukacije i meditacije obogatim svoju licnost, kako bih se pozabavila jednom devijantnom personom koja vec neko vreme kontaminira kulturni zivot na javnoj sceni Srbije.
Kao prvo, moram da naglasim da cak vise od kojekakvih dziberizama, pokondirenih tikava i medijskih narcisa, samopromovisanih tabloidnih faca i estradne hipokrizije, prezirem takozvanu i samozvanu "urbanost" iza koje se obicno krije osakacena licnost obelezena teskim kompleksom inferiornosti spram svog nacionalnog porekla.
Tipican primer za taj palanacki fenomen duhovne ispraznosti i patuljaste moralnosti je pisac Marko Vidojkovic. Sta danas uopste znaci biti "urban"? Ako pogledamo Vidojkovica, onda ta rec postaje lozinka za prepoznavanje slinavih neradnika i beskarakternih slabica koji ce citavog zivota krivicu za sve svoje nedostatke i zivotne poraze svaljivati na Milosevica i godine pod sankcijama.
Svako ko je slucajno, bilo u novinama bilo na tv-u, uhvatio neki javni nastup tog ruznjikavog, umisljenog pankera mogao se susresti sa nakaznim nalicjem takozvane "Druge Srbije". Osim sto je nepismen, neobrazovan i nevaspitan, Vidojkovic se u svojim nastupima ponasa krajnje bahato i agresivno dok saopstava svoju "istinu" kojom su ga prethodno indoktrinirali na b92 kursevima politicke korektnosti.
Sta li je samo taj prljavi narkoman umislio da jeste?
Da li ta dekortikovana i nartikulisana spodoba shvata koliko je smesna dok pokusava da izigrava buntovnika na cika Sorosevoj sinekuri?
Naravno, podrazumeva se da nisam citala njegove trash romane, jer ja svoje tesko steceno slobodno vreme poklanjam samo proverenim majstorima pisane reci kakvi su Dostojevski, Balzak, Tomas Man i Stendal, ali ono sto sam usput citajuci neke clanke mogla da zakljucim jeste da je decko talentovan za pisanje otprilike koliko i cetka za wc solju. Jos bi mu i nedostatak talenta oprostila, ali me zgrazavaju njegovi napadi na crkvu, naciju i vojsku kojima pokusava da se dodvori "Pescanik" ekipi, sve se nadajuci da ce oni zbog toga zazmuriti na njegove rogobatne recenice i manjak stila.
Osim (tragi)komicnosti njegovih literarnih ambicija, narocito upadaju u oko njegovi pokusaji da sebe predstavi kao nekakvog plejboja i glasovitog gradskog jebaca. U tu svrhu pribavio je nekakvu funkciju u domacem izdanju Plejboja, cime je samo jos vise potcrtao svoj kompleks i nedostatak recki iznad svog kreveta.
Kakve su devojke koje moze privuci bubuljicavi, zdepasti Vidojkovic?
Gde li ih samo nalazi? U domovima za slepe, gluve i nepokretne?
Naravno, kao posledica samackog zivota bez zenskog drustva i sa suvim spolovilom radja se prikrivena mrznja prema zenama koja provejava iz svakog teksta ovog neuspesnog Kazanove. Takodje na svakom mestu i u svakoj prilici Vidojkovic se trudi da rasiri lazi i da lansira traceve o gradskim devojkama sa kojima je navodno bio, sto je neke od tih sirotih devojaka uvalilo u grdne neprilike. Probajte da se sazivite sa njihovom situacijom. Lepa ste devojka, hodate bezbrizno ulicom gledajuci svoja posla, kada vas spazi spodoba poput Vidojkovica (spodoba kojoj nikada, ni za zivu glavu ne biste pruzili ruku, a kamoli nesto drugo), koji onda na sav glas na svom b92 blogu pise kako je bio sa vama i sta vam je sve navodno radio. Ili hajde da probamo ovako, javna ste licnost, zenskog pola i prijatne spoljasnosti, Vidojkovica poznajete u prolazu, na cao-cao ste, dok Vidojkovic pred drugim ljudima siri price kako ste tajni ljubavnici i kako volite "u guzu" i slicne bestidne kojestarije. Nekada su srpski muskarci bili dzentlmeni i prave dase, ali danas zbog gnjida i lazova poput Vidojkovica dolaze na los glas.
Kao neko ko je svojom senzualnom figurom ukrasio jedan od brojeva tog renomiranog muskog magazina, moram da izrazim gadjenje sto se takva zenomrzacka rugoba nasla u urednickom timu casopisa koji afirmise seksualnu emancipaciju i dzentlmensko ponasanje.
Jedino resenje za njegove dusevne tegobe i sociopatsku licnost (osim suicida naravno) bilo bi kada bi se nasla neka nesrecnica koja bi mu dozvolila da umoci svoj (kazu minijaturni) ud u njenu izrabljenu zenstvenost. Jedna licnost se ipak namece sama od sebe-Luna Lu!!!! Postoji li idealnija osoba i bolji parnjak za nase zabludelo piskaralo? Kada bi se spojili, Suzana Zlatanovic i Marko Vidojkovic bili bi savrsen par za prikazivanje ruznoce, duhovnog cemera i narkomanske nistavnosti, a verujem da bi i savremena nauka imala koristi ako bi odlucili da ostavljaju potomstvo jer je spoj tako poganih genetskih materijala nezabelezen u istoriji. Suzana, ako citas ove redove, u ime oporavka srpske knjizevnosti i moralnog zdravlja nacije, javi se Marku pod hitno.

lista za odstrel: (komentari na slikama kolega)
na myspaceu u slikama jendog albuma kolega sa vrlo socnim komentarima, malo njih poznajem, a koga poznam prenosim...

zeljko joksimovic - potomak necistih duhova divljine
leontina - laki prdez
tijana dapcevic - podguzna muva
seka aleksic - pokretni bosanski celulit
ceda - anti reklama za drogu
zvonimir dj - duhovna pustos i mentalna pornografija
jelena karleusa - trandza
marija serifovic - kvazimodo produzenog klitorisa
nenad canak - debeloguza palanacka komunjara
deen - tajni decko marije serifovic
sasa popovic - prodas kravu i odradis rosavog, recept za grand karijeru
branislav lecic - jehovin svedok, jebac lolita i nadrkani rogonja
mirjana karanovic - politicki korektna ljubiteljka obrezanog felusa
milan kalinic - metiljavi ljubimac konzumenata tv patetike
vip miki - agrarni lelek sa b92 frekvencije

*poznala sam svakog 5-og, steta, za najsocnije nikad cula!

Hocu da budem "riba"...prvo i osnovno pravilo
Samo prekopirajte ovaj stav, ruku ovako postavite i ne pomerajte je!
Kada osetite da vasa ruka poprima ulogu vesalice, na dobrom ste putu,
to je prvi korak poribljavanja, ujedno i najbitniji.

Turbo folk

Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja
goriva pod pritiskom u cilindar motora sa
unutrasnjim sagorijevanjem.
Turbo folk je gorenje naroda.
Svako pospjesivanje tog sagorijevanja je turbo folk.
Razbuktavanje najnizih strasti kod homosapiensa.
Muzika je miljenica svih muza, harmonija svih umjetnosti.
Turbo folk nije muzika, turbo folk je miljenica masa,
kakofonija svih ukusa i mirisa.
Ja sam mu dao ime.

Alkohol je turbo folk,
koka kola je turbo folk,
pecenje na raznju je turbo folk,
porno sopovi su turbo folk,
nacionalizam je turbo folk,
rejv parti je turbo folk,
etno dzez je turbo folk.

Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja
goriva pod pritiskom u cilindar motora sa
unutrasnjim sagorijevanjem.
Ja nisam izmislio turbo folk, ja sam mu dao ime.

Adolf Hitler je turbo folk,
trgovina ljudskim organima je turbo folk,
kriminalci su turbo folk,
marlboro je turbo folk,
silikoni su turbo folk,
kokain je turbo folk,
dzipovi sa niskoprofilnim felnama su turbo folk.

Sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u
cilindar motora sa unutrasnjim sagorijevanjem.
Turbo folk je gorenje naroda.
Svako pospjesivanje tog sagorijevanja je turbo folk.
Razbuktavanje najnizih strasti kod homosapiensa.
Ja nisam izmislio turbo folk, ja sam mu dao ime.

Glasacki listic koji omogucuje svakoj budali
da ga ispravno popuni je turbo folk,
tetoviranje, pirsing i bodi art su turbo folk,
auto otpadi su turbo folk,
sex trafiking je turbo folk,
registracije sa malim ili okruglim
brojevima su turbo folk,
McDonald je turbo folk,
kladionice su turbo folk,
przionice kafe su turbo folk,
zlato i drago kamenje su turbo folk,
evrovizija je turbo folk,
hipermarketi su turbo folk,
stadioni su turbo folk,
sapunske serije su turbo folk,
modni kreatori su turbo folk,
politicki marketing je turbo folk.

Ja nisam izmislio turbo folk, ja sam mu dao ime.

Rambo Amadeus