27. tra 2010.

o salati

SALATA OD SAMPINJONA
POTREBNO JE:

- 300 gr sampinjona
- 3 jajeta
- 1 kasika ulja
- 1 kasika sirceta
- malo secera
- mleveni biber
- so

Sampinjone ocistiti, oprati i obariti u posoljenoj vodi,
a onda iseckati u tanke listice.
Jaja obariti, iseci na kolutove, pomesati sa salatom,
dodati na vrh noza secera,
posoliti i pobiberiti po ukusu.
Preliti mesavinom ulja i sirceta.

SOPSKA SALATA
POTREBNO JE:

- 300 gr paradajza
- 100 gr punomasnog sira
- 2 paprike babure
- 2 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 1 zelena ljuta papricica
- so

Paprike ispeci i oljustiti. Jaja obariti. Luk iseci sitno,
a pecene paprike i paradajz iseci na jednake cetvrtaste komade,
srednje velicine.
Ljutu papricicu iseci na tanke kolutove.
Sve lagano izmesati, preliti uljem i dekorisati izdrobljenim sirom,
obarenim jajima i listovima persuna.

SALATA OD SARGAREPE
POTREBNO JE:

- 500 gr sargarepe
- pola vezice persuna
- 5 kasika vinskog sirceta
(ili sok od limuna)
- 5 kasika ulja
- so

Sargarepu nastrugati, posoliti, zaciniti sircetom
ili limunovim sokom, preliti uljem, dobro izmesati,
ukrasiti seckanim persunom.
Po zelji - ovoj salati se moze dodati
strugani celer ili sitno secen slatki kupus.